Overslaan en naar de inhoud gaan
Appels
lekker en gezond

In onze boomgaard telen we een tiental verschillende soorten appels van hard tot zacht en van zoet tot zuur. De eerste appels, de Summer crisp en de Delbarestivale, openen het plukseizoen en kunnen al eind juli geoogst worden. De teelt van al deze verschillende soorten maken het mogelijk dat wij het hele jaar door een breed assortiment appels aan kunnen bieden.  

De Cox
De Cox is een frisse kleine handappel, het vruchtvlees is vast en sappig en heeft een zachtzure smaak. Een veelzijdige handappel, die ook vaak gebruikt wordt in salades, jam of chutney. Verkrijgbaar in de winkel van begin september tot begin februari.  

Delbarestivale (Delcorf) 
De Delbarestivale is een harde, lichtzure zomerappel die later zachter wordt. De Delbarestivale wordt ook wel de voorloper van de Elstar genoemd. Lekker tussendoor als handappel maar ook vaak gebruikt voor het maken van verfrissend appelsap. Verkrijgbaar van eind juli tot eind september. 

Dijkmanszoet 
Een echte ouderwetse stevige, zoete appel. Ideaal om te drogen of te gebruiken in gerechten als hete bliksem of als zoete toevoeging in een stamppot. Verkrijgbaar in de landwinkel van eind augustus tot eind april. 

Elstar 
De Elstar is een vrij harde appel met een lichtzure smaak. De appel is een populaire handappel maar wordt ook veel gebruikt voor appelmoes, appeltaart en appelsap. Verkrijgbaar in de landwinkel van begin september tot eind juni. 

Golden Delicious 
Het vaste vruchtvlees van de Golden Delicious is zachtzuur van smaak. Lekker als handappel maar kan ook goed verwerkt worden in een salade of gedroogd tot appelchips. Verkrijgbaar in de landwinkel van begin oktober tot eind juli.

De Goudreinet 
De Goudreinet is een vrij zure, stevige, appel. Prima als handappel maar vooral bekend voor gebruik in warme gerechten. In een appeltaart komt de goudreinet perfect tot zijn recht omdat de appel na het verwarmen zijn smaak en structuur behoudt. Verkrijgbaar in de landwinkel van eind september tot eind april. 

Greenstar 
De Greenstar is een harde zure appel, deze appel bevat zoveel vitamine C dat de appel niet verkleurt. Ideaal voor salades en appelsap, maar ook heerlijk als handappel. Verkrijgbaar in de landwinkel het hele jaar door. 

Jonagold 
De Jonagold heeft geelwit vruchtvlees, smaakt zoetzuur en heeft een heerlijk aroma. Een veelzijdige appel, lekker als handappel maar ook een goede smaakmaker in een frisse fruitsalade. Verkrijgbaar in de landwinkel het hele jaar door. 

Pinova 
De middelgrote appels zijn herkenbaar aan de rode kleur en de zoetzure aromatische smaak. Lekker als handappel maar ook in gerechten als appeltaart of appelmoes. Verkrijgbaar in de landwinkel het hele jaar door. 

Santana 
De Santana is een heerlijke, knapperige appel met de bijzondere eigenschap dat mensen met een milde appelallergie deze appel zonder klachten kunnen eten. Verkrijgbaar in de landwinkel half september tot eind van het jaar.  

Summer crisp 
Deze geel/rood gekleurde appels zijn klein tot middelgroot en hebben een hoog aandeel aan vitamine C. Het vruchtvlees is vast, knapperig en sappig. De Summercrisp is de beste soort in het segment van de zomerappels. Verkrijgbaar in de landwinkel van eind juli tot begin augustus. 

Wellant 
Door zijn intense smaak en fruitige geur overtreft Wellant alle andere appels. Een ware en uitzonderlijke appel voor de echte ‘connaisseurs’. Heerlijk als handappel maar ook veel gebruikt in desserts of gebak. Verkrijgbaar in de landwinkel van oktober tot april.