Overslaan en naar de inhoud gaan
Over ons

Familiebedrijf 

Familiebedrijf De Woerdt is gevestigd in Ressen. In en rondom de gelijknamige eeuwenoude boerderij De Woerdt. Deze boerderij, met haaks daarop twee schuren, ligt op een terp. In het Rivierengebied is zo'n terp ook bekend als een woerd. De boerderij en het erf samen vormen het hart van ons bedrijf. 

Familiefoto familie van Olst

Oorsprong

Eind jaren ’70 streken Nico en Greet van Olst neer op de boerderij en begonnen met de teelt van hardfruit op een paar hectare grond. Een gedeelte van de oogst werd aan huis verkocht en dit is in de jaren '90 uitgegroeid tot een boerderijwinkel.

Ook de fruitteelt groeide door en meerdere soorten fruit werden aangeplant. Inmiddels beschikt De Woerdt over ruim twintig hectare boomgaard met verschillende soorten appels, peren, pruimen, kersen, morellen en walnoten. De verkoop van fruit aan huis is geprofessionaliseerd en uitgebreid met vele streekproducten en delicatessen. Tot op de dag van vandaag ben je van harte welkom in onze moderne en ruim gesorteerde Landwinkel. 
In 2021 is De Woerdt uitgebreid met horecagelegenheid Het Boerderijterras. Gevestigd in het bijzondere, sfeervolle en moderne glazen pand naast de Landwinkel. Met de komst van Het Boerderijterras is De Woerdt klaar voor de toekomst.

Toekomst

De voortzetting van het bedrijf is verzekerd met de toetreding van de volgende generatie, zoon Wessel van Olst en zijn vriendin Esther Groenenberg. Zij wonen samen met hun drie dochters in de oude boerderij en geven op eigen wijze invulling aan de toekomst van De Woerdt. 

Nico & Greet, Wessel & Esther, Anna, Lisa en Julia

Maak kennis met De Woerdt 

Van boomgaard tot appeltaart